Revitanu

NIEUWS EN FEITEN


Verplichte nascholing beroepsvervoer goederen, personen en taxi

Bent u werkzaam als beroepschauffeur?

Iedereen die voor 1 september 2008 buschauffeur of taxichauffeur is, heeft zeven jaar de tijd om de eerste 35 uur nascholing te volgen. En iedereen die voor 1 maart 2009 vrachtautochauffeur is, moet de eerste 35 uur nascholing ook binnen zeven jaar volgen. Daarna moeten de chauffeurs hun vakbekwaamheid iedere vijf jaar verlengen, steeds door het volgen van 35 uur nascholing.

U bent een nieuwe chauffeur...

Iedereen die sinds 1 september 2008 (bus en taxi) of 1 maart 2009 (vrachtauto) geslaagd is of slaagt voor zijn vakbekwaamheid krijgt vijf jaar de tijd om zijn vakbekwaamheid te verlengen. Dit doet de chauffeur door het volgen van de 35 uur nascholing. Voor nieuwe chauffeurs geldt dus niet de eenmalig langere termijn van zeven jaar, die voor huidige werkzame chauffeurs wel geldt.

Van de BHV-opleiding en/of herhaling tellen de eerste 7 uren mee in bovenstaande eisen. Alle nascholingsuren die zijn geregistreerd bij het CCV zijn voor u als beroepschauffeur terug te vinden op de website van het CCV. Revitanu is gecertificeerd om uw BHV opleiding of herhaling te laten registreren bij het CCV. Revitanu adviseert u om jaarlijks een deel van de nascholing te volgen en niet alle nascholing op het laatste moment te plannen.

Neem contact op met Revitanu voor meer informatie en uw mogelijkheden voor nascholing.


Het beste nieuws is dat u bedrijfsongevallen kunt voorkomen...